Raiskaus on raiskaus – kaikkialla maailmassa

Tällä viikolla turvapaikanhakijoiden raiskausepäilyt ovat puhututtaneet paljon. Epäillyt tekijät ovat kotoisin Lähi-idästä.

Julkisuudessa on esitetty väitteitä, kuinka on tärkeää että tänne tulijat perehdytetään kunnolla maan tapoihin, jotta he ymmärtävät, että raiskaaminen on aina väärin.

Väitän, että he tietävät tämän erittäin hyvin jo entuudestaan. Tuskin missään muualla kuin Lähi-idässä naisiin kajoaminen on yhtä kiellettyä. Esimerkiksi meillä Lähi-idässä raiskaajat teloitetaan. Myös muissa islamin vaikutuspiirin alaisissa maissa lainsäädäntö naisten seksuaalisen koskemattomuuden takaamiseksi on poikkeuksellisen tiukka, ja siis huomattavasti tiukempi kuin esimerkiksi Suomessa, jossa raiskauksesta saa muutaman vuoden tuomion.

Lainsäädännön lisäksi raiskatun osapuolen sukulaiset saattavat kostaa raiskaajalle tai tämän perheelleen. Viranomaiset ovat Lähi-idässä usein lahjottavissa, joten sukulaiset saattavat kokea velvollisuudeksi puuttua asiaan ja kostaa naiseen kohdistunut loukkaus.

En halua tässä kirjoituksessa ottaa kantaa siihen, mikä on sopiva tuomio raiskauksesta. Sanon vain sen, että kaikki turvapaikanhakijat ovat varmuudella erittäin tietoisia siitä, että raiskaus on rikos. Se ei ole missään päin maailmaa sallittua, eikä varsinkaan meillä Lähi-idässä.

Jotkut yksilöt tekevät sen siitä huolimatta. Ehkä he toivovat etteivät jää kiinni, tai ehkä heistä eurooppalaiset tuomiot ovat niin lieviä että se on sen arvoista – syitä raiskauksiin on varmasti lukuisia.

Suomessa viime aikoina iskeneet raiskaajat ovat epäsivistyneitä ihmisiä, joiden teot aiheuttavat laajaa paheksuntaa myös heidän kotimaassaan. Siksi ei ole hyvä leimata kenenkään kulttuuria näiden synkkien tekojen seurauksena. Tietyt tahot myös käyttävät tämän kaltaisia rikoksia mustamaalatakseen muita kulttuureita ja ajaakseen sitä kautta omia etujaan.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 28.11.2015 Iltalehden blogissa. 

Alan Salehzadeh

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s