Myös sinä olet maahanmuuttaja

Kaikki ihmiset, jotka menevät oman maan rajojen ulkopuolelle ovat ulkomaalaisia, ja jos he jäävät ulkomaille asumaan he ovat mahanmuuttajia.

Oikeastaan me olemme kaikki maahanmuuttajia, koska DNA-tutkimuksien perustella kaikki ihmiset ovat Afrikasta kotoisin ja suurin osa eurooppalaisista on lisäksi alunperin tullut Lähi-idästä.

Jotkut ihmiset tahallaan syyttävät Lähi-idän ja Afrikan kulttuureja tai alueen ihmisiä siitä, että pahat teot ovat heille ominaisia. Vastaavissa syytöksissä ei tietenkään ole perää.

Hyvä ihminen on kaikkialla on hyvä, ulkonäköön, uskontoon, etniseen taustaan tai koulutustasoon katsomatta. Vastaavasti huono ihminenkin on kaikkialla huono. Raiskaus, väkivalta, varastaminen, murha, tappelu, epätasa-arvo, valehtelu ja huijaaminen ovat kaikkialla maailmassa tuomittuja asioita.

Suomalaisia elää runsaasti maahanmuuttajina ympäri maailmaa. Meistä olisi ikävää, jos esimerkiksi Ruotsissa leviäisi kaikkialle käsitys siitä, että suomalaiset ovat lähtökohtaisesti epämiellyttäviä juoppoja, jotka elelevät paikallisilla sosiaalituilla. Tällaisia yksittäisiä suomalaisia maahanmuuttajia (ensimmäisen tai toisen polven) saattaa hyvinkin Ruotsissa olla, mutta heidän huonoja ominaisuuksia ei olisi reilua yleistää kaikkiin muihin.

Mikään kulttuuri tai uskonto (siis myöskään islam) ei salli raiskaamista ja muiden ihmisten vahingoittamista. Uskonnolliset ääri-ryhmät eivät kuitenkaan piittaa säännöistä, vaan tekevät kaikkea mahdollista väärää uskonnon nimissä kasvattaakseen omaa valtaansa. Silti uskon, että tiukka vanhoillisuskonnollinen elämäntyyli on ristiriidassa demokratian ja tasa-arvon periaatteiden kanssa.

Ymmärrän hyvin, jos joku suomalainen sanoo: emme halua lisää maahanmuuttajia, emme salli väkivaltaa, emme salli epätasa-arvoista kohtelua, emme hyväksy harmaata taloutta, emme salli ääri-islamisteja, emme hyväksy naisten alistamista, emme salli sellaisia ihmisiä maahamme, jotka eivät arvosta meidän tapoja ja kulttuuria. Mutta en ymmärrä sitä, jos joku sanoo että tietyn alueen ihmiset ovat geneettisesti ja luonnostaan pahoja, väkivaltaisia tai epäsivistyneitä.

Lähi-idässä ja Afrikassa asuu tuhansia etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä. Suurin osa alueen ihmisistä yrittävät kovasti rakentaa kotimaastaan oikeudenmukaisen, turvallisen ja vaurastuvan yhteiskunnan. Pahat ihmiset ja tuhoisat ryhmät ovat kuitenkin usein paljon näkyvämpiä ja äänekkäämpiä kuin hyvä, hiljainen enemmistö.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 10.01.2016  Iltalehden blogissa. 

Alan Salehzadeh

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s