Raiskausten takana tuskin järjestäytynyttä rikollisuutta

Viime aikoina Euroopan maissa on uutisoitu laajasti ulkomaalaistaustaisten ja turvapaikanhakijoiden tekemistä raiskauksista ja ahdisteluista. Kyseiset henkilöt ovat näin syyllistyneet häpeälliseen ja tuomittavaan tekoon, joka on kaikissa kulttuureissa rikos. Myös tekijät ovat varmasti tienneet tämän.

Julkisuudessa on esitetty väitteitä siitä, että turvapaikanhakijat olisivat tarkoituksella eri maissa kokoontuneet yhteen ahdistellakseen naisia. Tästä olen eri mieltä. En usko, että kukaan olisi valmis maksaman monia tuhansia eroja tullakseen EU-maahan pelkästään ahdistellakseen tai raiskatakseen naisia. Samalla rahalla nuorimies pystyisi menemään naimisin kotialueella ja saada vaikka neljä vaimoa.

Tekoja ei mitenkään voi puolustaa, mutta on hyvä tiedostaa että islamilaisissa maissa poikien ja tyttöjen koulut, harrastukset, uskonnon harjoittaminen ja muut elämän aktiviteetit ovat erikseen. Monella miehellä ei ollut mahdollisuuksia nähdä tai puhua kasvotusten naisten kanssa kulttuuriestojen vuoksi.

Laiton kosketteleminen tai paikoin jopa ahdistelu on miesvaltaisissa maissa valitettavan yleinen ilmiö, johtuen nimenomaan siitä että miehillä ja naisilla ei keskenään juuri ole kontaktia.

En usko, että tämän ahdistelun takana on uskonnollisia tai poliittisia tahoja. Syynä on pikemminkin se, että iso joukko miehiä joilla on liikaa luppoaikaa käyttäytyvät huonosti.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 11.01.2016  Iltalehden blogissa. 

Alan Salehzadeh

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s