Vihervasemmisto sokea ääri-islamismille

Yleisesti katsottuna vihreät ja vasemmistomieliset puolueet ovat tuoneet maailmaan tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta. Heidän hienoja tavoitteitaan historiassa ei voi vähätellä. Heidän suhtautumisensa ääri-islamismiin, erityisesti islamilaisvaltioihin on kuitenkin kyseenalaista. Pitää myös muistaa, että näissä maissa vihreät ja vasemmistomieliset puolueet on eliminoitu politiikasta.

Erityisesti Pohjoismaiden vihreät ja vasemmistomieliset ryhmät poikkeavat vastaavista muualla Euroopassa. Esimerkiksi harvoin olen törmännyt siihen, että nämä ryhmät kyseenalaistaisivat Iranin tai Saudi-Arabian islamilaisvaltioiden toimintaa. Ehkä syy on se, että ne niin kuin nämä maat ilmoittavat taistelevansa kapitalismia vastaan.

Ehkä se pitääkin paikkansa, mutta islamistien ja islamilaispuolueiden päämääränä on perustaa islamilainen valtio, rajoittaa demokraattisia elementtejä, kaventaa naisten tasa-arvoa jne. Sen takia ne vihaavat suurvaltoja ja länsimaisia valtioita. Vasemmiston ja vihreämielisten tavoitteena taasen on enemmän tasa-arvoa maailmaan ja ne taistelevat suurvaltapolitiikkaa vastaan sen takia.

Tähän ei päde vanha sanonta: viholliseni vihollinen on ystäväni, sillä molempien leirien perimmäinen tavoite on täysin erilainen, vaikka heitä yhdistäisi yhteinen vastustaja, kapitalismi.

Harvoin olen huomannut Pohjoismaissa vihreiden ja vasemmistolaisten erityisesti kritisoivan täkäläisten islamilaisjärjestöjen tai muualla Euroopassa toimivien islamistijärjestöjen toimintaa. Ehkä yhtenä syynä on se, että ne toivovat että näin ei syntyisi islamofobiaa esim. äärioikeistolaisten kautta. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä on harmillista, että äärioikeisto mustamaalaa kaikkea maahanmuuttajiin liittyvää. On hyvä että vasemmistolais-vihreät oikeudenmukaisesti puolustavat tavallista muslimia ja ulkomaalaisia, mutta heidän pitäisi silti päivittää suhtautumistaan sellaisiin täällä toimiviin islamistijärjestöihin, joilla on kytköksiä poliittiseen islamismiin lähtömaassa Lähi-idässä.

Äskettäin eronneen Ruotsin asuntoministerin kaltaisia henkilöitä ja ryhmiä voi hyvin löytyä myös Suomen eri organisaatioista ja instituutioistakin. Ministeri joutui eroamaan kun hänen kytköksiään paljastui Turkin äärinationalistisiin islamistiliikkeisiin.

Olisi hyvä, että pystyttäisiin erottamaan poliittisen islamin edustaja tavallisista muslimeista. Olisi myös hyvä tarkistaa Suomessa toimivien eri uskonnollisten ja etnisten järjestöjen mahdolliset kytkökset ääritahoihin emämaassa ennen kuin niille jaetaan vuosittaista rahallista tukea, jotta kannustettavan kulttuurin tukemisen ohella tuki ei lipsahtaisi ääriliikkeiden toiminnalle.

Median ja yhteiskunnan edustajien ei pitäisi mennä vastakkainasetteluun ääripäiden välillä. Tasa-arvosta ei pidä tinkiä sillä verukkeella että joku haluaa säilyttää omat tapansa, jos ne ovat ristiriidassa demokraattisten elementtien kanssa.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 25.04.2016  Iltalehden blogissa.

Alan Salehzadeh

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s