Terroristit pyrkivät syventämään kuilua maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä

Viime vuosi oli poikkeuksellisen synkkä terroristi-iskujen suhteen, ja pelkään pahoin, että niitä tullaan näkemään myös kuluvana vuonna. Syynä on, että Isis on häviämässä sotaa Syyriassa ja Irakissa. Siksi se hakee huomioarvoa itselleen ja ajamalleen agendalle iskemällä länsimaihin.

Iskuilla tavoitellaan mahdollisimman laajaa välitöntä tuhoa ja korkeaa uhrimäärää. Niillä on myös toinen, peitellympi tavoite. Terroristijärjestöt pyrkivät myös syventämään kuilua maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä. Miksi? Eripurainen ja konfliktien runtelema Eurooppa olisi terroristien mieleen. Mitä enemmän täällä on rasismia, sitä huonommin osa maahanmuuttajista integroituu, ja sitä helpompi heidän on värvätä uusia jäseniä. Lisäksi jos EU painii omien ongelmien kanssa, ei se ehdi kamppailemaan terroristeja vastaan Lähi-idässä.

Onkin totta, että terrori-iskujen myötä maahanmuuttovastaisuuden arvellaan lisääntyneen monessa jäsenmaassa. Viimeksi tänään Puolassa marssittiin maahanmuuttoa vastaan. Monin paikoin maahanmuuttokriittiset puolueet ovat kasvattaneet suosiotaan ja toisaalta rasistiset väkivaltarikokset lisääntyneet.

Onnistuvatko terroristit siis tavoitteessaan horjuttaa Euroopan yhtenäisyyttä?

Minusta siihen ei pitäisi antaa mahdollisuutta. Oli maahanmuutosta sitten mitä mieltä tahansa, on kaikkien varottava yleistämästä. Euroopassa asuvat maalliset tai maltilliset muslimit ovat itse usein lähteneet nimenomaan radikaalia islamia ja sen lieveilmiöitä pakoon. He ovat ääri-islamilaisen liikehdinnän ensimmäisiä uhreja. Sen lisäksi että maltilliset muslimit joutuvat jättämään kotinsa, heitä myös kuolee eniten islamistien iskuissa. Siksi olisi erityisen epäreilua niputtaa uhrit ja syylliset samaan nippuun.

Maahanmuuttajien ja kantaväestön pitäisi Suomessa ja muualla Euroopassa tehdä enemmän yhteistyötä ja korostaa, että tässä ollaan samalla puolella ja vihollinen on yhteinen. Ei pidä antaa terroristeille mahdollisuutta kaivaa kuilua kunnon kansalaisten välille.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 02.01.2017  Iltalehden blogissa.

Alan Salehzadeh

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s