Feministit, ottakaa mallia LePenistä

Kieltäytyessään käyttämästä huntua Libanonissa, Ranskan kohuttu populistijohtaja Marine LePen tuli puolustaneeksi naisten oikeuksia paljon suoraselkäisemmin kuin suomalaiset tai ruotsalaiset kollegansa.

Ruotsin feministinen hallitus vieraili hiljattain Iranissa ja aiheutti kohun alistumalla huivipakkoon. Myös Jenni Haukio piti tiukasti huntua ja hijabia päällään vieraillessaan Iranissa loppuvuodesta 2016.

Näin toimiessaan he alistuivat noudattamaan miesdiktaattorien sovinistisia lakeja. Iranin vastarintaa edustavat naiset eivät ilahtuneet huivin käytöstä. He olivat toivoneet, että naisten oikeuksien loukkauksia käsiteltäisiin valtiovierailujen aikana sen sijaan että niille alistutaan.

Marine LePenin politiikka on mitä on. Hänen kanssaan ei kuitenkaan tarvitse olla samaa mieltä arvostaakseen elettä, jonka hän teki Libanonissa. Paikallisen kulttuurin arvostaminen ei tarkoita sitä, että pukee huivin päähän uskonnollisen johtajan pyynnöstä. Naisten oikeuksien polkeminen on globaali asia. Jos hyppii islamilaispapiston pillin mukaan, on vaikea puolustaa tasa-arvoa.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 21.02.2017  Iltalehden blogissa.

Alan Salehzadeh

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s