Ääripäät eli islamistit ja rasistit molemmat vahingollisia

Islamistit ovat terrorisoineet muslimimaita ja romuttaneet huippusivilisaatioita raunioiksi. Heidän pelosta naisten oikeuksia, sananvapautta ja vähemmistöjen asemaa poljetaan järjestelmällisesti muslimimaissa.

Entä rasistit, meillä ja muualla? Jos joku järjestelmällisesti vihaa erilaisia ihmisiä puhtaasti heidän taustansa vuoksi, on rasisti. Moni rasisti haluaisi perustaa oman ideologiansa mukaisen diktatuurin, joka ei salli mitään erilaisuutta. Tässä mielessä heidän tavoitteensa ei kovinkaan paljon eroa islamisteista, ironista kyllä.

Rasisti ei ole henkilö, joka rakastaa omaa isänmaataan tai kuuluu tiettyyn puolueeseen. Heitä on eri taustoista, ja puheet ja teot ovat ne jotka mittaa rasistista asennetta. Samoin islamisti ei ole tavallinen, maltillinen muslimi, vaan politisioitunut radikaali joka haluaa väkivalloin runnoa omaa ideologiaa läpi.

Kumpiakin äärilaitoja on yhteiskunnassamme runsaasti. Mutta onneksi tolkun ihmisiä, hiljaista enemmistöä, on lukemattomasti enemmän. Tämä antaa luottamuksen siihen, ettei mikään yhteiskunta tule koskaan olemaan niin tasapäinen kuin mitä ääriryhmät toivovat.

Kirjoitus on alunperin julkaistu 21.06.2017  Iltalehden blogissa.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s