En ole vieraslaji enkä terroristi, en ole vienyt kenenkään vaimoa, enkä toistaiseksi kuollut koronaan

Poliittinen kenttä ja erityisesti keskustelukulttuuri ovat viime vuosina kärjistyneet entisestään Suomessa. Moni poliitikko eri puolueissa lausuu perättömiä väitteitä ja myrkyttää julkista ilmapiiriä. Jos joku Suomen ulkopuolella asuva ihminen lukisi näitä puheita, varmasti hänellä syntyy sellaisen tunne että Suomen keskusteluilmapiiri on epäterveellinen, ja ehkä hänellä heräisi huoli siitä onko tämä turvallinen asuinmaa maahanmuuttajille tai tasa-arvon puolustajille.

“Suomi on valloitettu, EU on paha, muslimit ovat terroristeja, maahanmuuttajat ovat vain naisten ja rahan perässä, maahanmuuttajat ovat ovat vieraslaji ja ihmisoikeudet ei kuulu heille, matut pois, maahanmuuttajat eivät halua tehdä työtä, he vievät meidän työpaikat, Itä-Helsinki on valloitettu, maahanmuuttajien asutusalueet eivät ole turvallista, kommunistit pois, ilmastonmuutosaktivistit ovat pahoja”. Poliisi poseeraa kirveen kanssa ja pelottelee, natsitervehdys eduskunnassa, korkeiden tahojen pilkka maahanmuuttajien suomenkieltä kohtaan.

Yllä olevien slogaanien toitottamisen myötä kymmenet kansanedustajat ovat nousseet eduskuntaan ja tuntuu siltä, että heidän vaikutusvaltansa koko ajan lisääntyy. Aiemmin näitä mantroja toistivat vain tietyt marginaalissa olevat edustajat, mutta populismin myötä ne ovat levinneet moniin puolueisiin kun huomattiin, että näillä myyntipuheilla saa paljon asiakkaita. 

Suomen kansa on koulutettu ja valveutunut. Olen pitkään miettinyt, miksi he äänestävät tämän kaltaisia ihmisiä, joilla ei ole mitään todisteita väitteidensä tueksi. Aina yhteiskunnasta löytyy ihmisiä jotka ovat omien etujen perässä ja pyrkivät korkeaan asemaan muiden kustannuksella, mutta miksi ihmiset toteuttavat heidän unelmaansa?

Haluan vain esittää tämän kysymyksen: eikö olisi fiksumpaa, että kaikki puhuisivat faktapohjaisesti ja liioittelematta olennaisista asioista, ja poliitikot tekisivät sellaista politiikkaa, joka toisi kaikille kunnon kansalaisille turvallisen olon asua Suomessa? Vihanlietsominen ja muiden ihmisten halveksiminen ja mustamaalaaminen synnyttää turvattomuutta. 

Toivon, että vuonna 2021 ihmiset vihaapuhen sijaan levittävät hyvää keskustelukulttuuria. Kannattaa muistaa, että meidän lapset seuraavat meidän jalanjälkiä. Meidän pitäisi olla hyviä esimerkkejä. Ihmisten tasa-arvoa tulee kunnioittaa ja täällä asuvia maahanmuuttajia hyväksyä osaksi yhteiskuntaa. 

Alan Salehzadeh 

Kesäisin harvennan risuja ja tyhjennän huussin. Talvisin lumihommissa.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s