Mamun neuvot kansanedustajille

Olen maahanmuuttaja eli mamu. Haluan tässä kirjoituksessa tarjota simppelit, ilmaiset ohjeet perustason kansanedustajille. Jos minulla olisi valtaa, ennen jokaista puheenvuoroa kansanedustajien pitäisi kerrata viisi kertaa nämä perusohjeet läpi. Sananvapaus on tärkeää, mutta sananvastuu on tärkempää.

Tässä siis mamun perusneuvot peruskansanedustajille ja heidän seuraajilleen. (Huom! peruskansanedustaja ei välttämättä ole sama kuin persu-kansanedustaja, vaan heitä löytyy kaikista puolueista).

  1. EU on menestynein vapaaehtoinen liittouma, jonka historia tuntee. Se on ollut tärkeä varsinkin Suomelle, joka geostrategisesti sijaitsee vaikeassa paikassa ja on kielellisesti maailmassa käytännössä yksin.
  2. Islam on kuin kristinusko: molemmat ovat Lähi-idästä kotoisin, ihmisen kirjoittamia uskontoja, jotka sisältävät sekä hyviä ja huonoja ohjeita. Niiden soveltaminen on täysin riippuvaista tulkinnasta — sitä voi tehdä fiksulla tai huonolla tavalla.
  3. Muslimit Suomessa eivät ole valloittamassa Suomea eikä Suomi ole islamisoitumassa. Vain noin 1 % Suomen väestöstä on muslimeita. Miten olisi edes teoriassa mahdollista, että näin pieni ryhmä pystyisi keikauttamaan valtavirtakulttuuria mihinkään suuntaan? Varsinkin, kun valtaosa Suomen noin 60 000 muslimista on vain tapamuslimeita, joilla ei ole pienintäkään intressiä uskontonsa levittämiseen. Radikalisoituneita ja potentiaalisesti vaarallisia islamisteja täällä on joitakin satoja – he muodostavat turvallisuusuhan, kyllä, mutta tuo uhka ei ole “koko Suomen islamisoituminen” tai “väestönvaihto”. He ovat vankilassa tai Supon valvonnassa, ja hyvä niin.
  4. Maahanmuuttajien määrä on todella pieni. Pelkästään suomalaisia on Ruotsissa maahanmuuttajina kaksi kertaa enemmän, kuin mitä tänne on tullut yhteensä kaikista muista maista. Suomessa on vajaa puoli miljoonaa maahanmuuttajaa, joista valtaosa on naapurimaista. Muut edustavat kymmeniä eri kieli- ja kulttuuriryhmiä, joten valtavirtakulttuuria uhkaavien, vaarallisten vähemmistödiasporien muodostuminen ei ole uhka.
  5. Monikulttuurisuus on elinehto. Suomi ei ole koskaan ollut “monokulttuurinen”. Jos ihminen vastustaa monikulttuurisuutta, hän on tietämätön kulttuurihistorian perusasioista. Monikulttuurisuus, maahanmuutto ja uskonto rinnastetaan usein toisiinsa, jopa niin, että tietyt tahot leimaavat kaikki ilmiöt ilmiöt negatiivisiksi. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, mistä puhutaan. Suomen asuttivat jääkauden jälkeen muualta tulleet kansat. Se on todennettavissa geenitutkimuksin. Saamelaiset olivat alkuperäiskansa, joista valtaosa on sittemmin sulautunut muualta tulleiden kanssa. Ennen kuin Suomi itsenäistyi nippa nappa 100 vuotta sitten, olimme vähemmistöetnisyytenä monikulttuurisissa Ruotsin tai Venäjän valtakunnissa. Myöskään itsenäistyminen 1917 ei tehnyt Suomesta “monokulttuurista”. Tänne jäivät omat kielelliset ja etniset vähemmistöt, kuten suomenruotsalaiset ja saamenkieliset – uskonnollisista vähemmistöistä puhumattakaan. Kuka siis on “oikea” suomalainen? Saman perheen jäsenet saattavat edustaa erilaisia kulttuureita, esimerkiksi joku voisi olla kommunisti, toinen muslimi, kolmas katolilainen.
  6. Maahanmuuttajat eivät varasta keneltäkään puolisoita tai työpaikkaa. Maahanmuuttajien on kantaväestöä vaikeampi työllistyä ja he todennäköisemmin työskentelevät aloilla, joihin kantaväestöstä ei ole riittävästi halukkaita työskentelemään. Myöskään puolisoita ei voi “viedä” keneltäkään, koska vapaassa Suomessa kaikilla on omat aivot joilla tekevät omia valintoja parisuhteisiinsa liittyen.
  7. Ihmislajeja ei ole olemassa. Olemme kaikki ihmisiä. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Piste.

Toki allekirjoittanut mamu ymmärtää ihan hyvin, kun kymmenet kansanedustajat ovat saaneet itselleen hyvätuloisen työpaikan eduskunnasta antamilla vääristyneitä lausuntoja yllä olevista teemoista. Itse teen kaikkeni ollakseni mahdollisimman integroitunut (ks. kuva alla). Jos teillä arvoisat lukijat on lisää neuvoja meidän kansanedustajille, joiden avulla voi parantaa yhteiskunnan hyvinvointia, tasa-arvoa ja menestystä, kirjottakaa ne alle.

Alan Salehzadeh

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s