Turkey’s Current Challenges in the Aftermath of the Arab Spring
Turkey is a significant player in the economic and political scenes of the Middle East and North Africa.
Right now, the EU membership candidate Turkey is facing many complex domestic issues related for instance to the Kurdish question, the Armenian genocide, the Alevit problem, the political struggle with AK party, the fear of new coups d’états, and the increasingly worrying situation regarding freedom of speech.
Turkey is, for the second year in a row, the country having jailed the most journalists in the world, closely followed by China and Iran.
Between 2002 and 2011, Turkey experienced a phase of rapid economic growth and maintained good relations with its neighbors. Things changed after the Syrian uprising and the Egyptian coup, and now Turkey is again facing challenging relationship with most of the Muslim world. The country’s finances are also shaking; now that the world economy is healing from an international recession period, Turkey’s economy is in turn slowing down.
Iran’s domestic and foreign policy
Tutkimukseni käsittelee Iranin sisä- ja ulkopolitiikkaa. Tutkimus on englanninkielinen, ja sen lukuaika on noin 45 minuuttia.
Iranin rooli lähes kaikissa Lähi-idän konflikteissa on merkittävä, sillä Iran on shiia-akselin johtaja ja maa on jollain lailla sekaantunut lähes kaikkiin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan konflikteihin.
Tutkimus herätti laajaa kansainvälistä huomiota ja keskustelua, sillä se esittää Iranin valtion erilaisessa valossa kuin mihin valtion omat pyrkimykset tähtäävät. Iranissa tämän kaltaisten tutkimusten teko on mahdotonta. Tutkimukseni voi ladata pdf-versiona.
Paperiversio ilmestyy lähiaikoina, ja sitä voi tiedustella minulta sähköpostitse.
Syyrian sisällissota: syitä ja taustatekijöitä
Kesällä 2013 julkaistiin tutkimukseni “Syyrian sisällissota: syitä ja taustatekijöitä”. Ajankohtaisuutensa vuoksi paperini sai runsaasti huomiota niin mediassa kuin muuallakin, mikä oli tietysti erittäin ilahduttavaa tutkijan näkökulmasta.
Blogia perustaessani lokakuussa 2013, tilanne Syyriassa on edelleen kaoottinen. Toivon, että tutkimukseni voi lisätä ihmisten ymmärrystä tästä pullataikinan tavoin paisuneesta konfliktista.
Arabikevään levitessä Syyriaan vuonna 2011 ajateltiin, että samoin kuin Tunisiassa ja Egyptissä, valta vaihtuisi Syyriassakin kohtuullisen rauhanomaisella tavalla. Niin ei tapahtunut, koska Syyrian geostrateginen asema ja liittolaisuussuhteet poikkeavat em. maihin verrattuna. Syyria kuuluu Iranin johtamaan shiia-akseliin. Osittain Iranin avulla al-Assad onkin voinut jatkaa yli kaksi vuotta presidenttinä sisällissodasta huolimatta. Nykyistä hallintoa tukevat myös Kiina ja Venäjä, kun taas valtaosa muista ulkovalloista tukee oppositiota.
Tutkimukseni lukee noin 45 minuutissa. Voit ladata tutkimuksen täältä (pdf).